Konferencija za novinare povodom premijere ALIZA

Konferencija za novinare povodom premijere plesne predstave ALIZA u koreografiji Ido Gidrona biće održana u petak, 15. juna u 12.00 časova, u Ustanovi kulture Vuk (Bulevar kralaj Aleksandra 77a).
Na konferenciji govore:

– Ido Gidron, koreograf;
– Inbar Tanzer, asistent koreografa;
– Predstavnci Ambasade Izraela u Srbiji, Ustanove kulture Vuk i prof. Aleksandar Ilić.

Više informacija ☎ 065 93 23 378 i 060 24 24 869

Premijera plesne predstave ALIZA izraelskog koreografa Ido Gidrona u koprodukciji UK Vuk i Instituta za umetničku igru uz podršku Ambasade Izraelu u Srbiji, biće izvedena 24. juna ove godine na sceni Aleksandar Popović Ustanove kulture Vuk u Beogradu.

Logo_Embassy of Israel in Belgrade

ALIZA je nastala od arapske reči alizarin, hemijski crvena boja koja je postal simbol supstance najvažnije za tkivo živog sveta – krvi.

Ona ista tako označava strast, slobodu, snagu, ljubav i sam život nasuprot crnoj koja je simbol smrti, s kojom je često združena u zastavama nekih zemalja.

Osim toga ALIZA nas podseća na zaboravljene srećne trenutke; suočava nas sa sopstvenim dilemama i krucijalnim pitanjem zašto smo i da li smo srećni.

Upućuje da tražimo sopstvenu inicijativu i pomaže da se prebrode sumnje.

Tokom eksperimenta kojim se stvara ALIZA igrači i njihov koreograf fizički istražuju metaforično pitanje o Sreći i dihotomiji osećanja: da li je neophodno biti tužan da bi se shvatila sreća? Da li moramo da padamo da bi se uzdigli? Smemo li da menjamo zakonska pravila da bi išli ka cilju?

ALIZA je ravnoteža između tuge i sreće… ona je talisman koji se čuva u svesti da hrabri kad je dan težak.

Autori i igrači poručuju, dobro došli u vodić za sreću!

Ido Gidron je rođen 1995. u Šorešu, Izrael i završio je Akademiju za muziku i ples u Jerusalimu. Radi kao redovni profesor Gaga pokreta Ohada Naharina u Suzan Delal centru u Tel Avivu, studiju Naim i Berlinu. Od 2014. do 2017. godine igrao je u ansamblu Batševa.

Asistent koreografa je Inbar Tanzer; muzika Ido Gidron; kostim prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

Premijeri će prethoditi zagrevanje nedelju dana ranije. Svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa Gaga tehnikom i radom “Batcheva Dance” kompanije tokom projekcije filma “Mr GaGa” Ohada Naharina i otvorenog GaGa časa 17. juna u UK “Vuk” na Velikoj sceni koji će voditi Ido Gidron.

Zainteresovani se mogu prijaviti pozivom na telefon 011 41 40 421.