NAJAVLJEN 27. BELEF

Profesor Aleksandar Ilić je na konferenciji za medije u Skupštini grada, koja je održana danas predstavio 27. izdanje Beogradskog letnjeg festivala BELEF koji će biti održan od 22. juna do 15. jula ove godine pod sloganom U SRCU BELEF.

Prema rečima prof. Ilića, na otvaranju festivala u Kombank dvorani, 22. juna predstaviće se International Prodigy Orchestra and Choir iz Republike Kine.
Zajedno sa njima će nastupiti i prvakinja Beogradske opere Jasmina Trumbetaš Petrović.

Koncertu će prethoditi performans studenata i igrača Instituta za umetničku igru ispred platoa Kombank Dvorane na Trgu Nikole Pašića.

Belef zatvara zvezda svetkog renomea, violinista Roman Simović koji će zajedno sa Gudačima Svetog Đorđa nastupiti na sceni Kolarca.

On je istakao da će, zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, u Beogradu biti izveden pozorišni performans Vivisekcija kredenca. “Nadam se da će beogradska publika prepoznati priliku da uživa u pozorišnom performansu koji je naišao na odlične kritike svuda u svetu. “Vivisekcija kredenca” biće odigrana u Bašti SKC-a.

U saradnji sa Ambasadom Izraela u programu BELEF-a naći će se u istom prostoru i vizuelni spektakl za decu Silver u izvođenju Silver Dance Company.
Austrijski kulturni forum je najviše doprineo dolasku značajne koreografkinje Dagmar Dahauer u Beograd koja će u Sali SKC-a izvesti plesni performans Čudesne godine.

Pre starta BELEF-a, kao zagrevanje za festival zakazan je koncert dečjeg Hora Kolibri u Bašti SKC-a.


Biće to šarmantna uvertira u Belef na radost svih nas kazao je Ilić.

Među najpopularnijim programima BELEF-a biće koncert naše džez-pop zvezde Lene Kovačević koja će 13. jula u Bašti SKC-a održati koncert.


Na konferenciji su govorili još i ataše za kulturu Francuskog instituta u Srbiji An-Loren Viguru, ali i poznati domaći muzičari – Milan Đurđević iz benda Neverne bebe, Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik iz grupe Ortodoks kelts, kao i pevačica Lena Kovačević.

Više u medijima:

Tanjug

Blic

Danas

N1

Radio televizija Vojvodine

b-letnji-festival-678x381