BROŠURA SCENSKA NARODNA IGRA I MUZIKA

Institut za umetničku igru Vam predstavlja Brošuru Odseka Narodna igra; Scenska narodna igra i muzika s kojom možete upotpuniti informacije za UPIS za studijski program pod nazivom NARODNA IGRA: SCENSKA NARODNA IGRA I MUZIKA.

To su prve akademske studije u Srbiji o narodnoj igri i koreografiji, sviranju na tradicionalnim instrumentima i pevanju. Odabrani stručni kadar čine poznata imena u oblasti koreografije i scenskih umetnosti, a doprinos će svakako dati uvaženi stručnjaci iz Srbije koji su decenijama u praksi i na sceni kao svirači na tradicionalnim instrumentima, pevači tradicionalnih i narodnih pesama, ili kao igrači, umetnički rukovodioci i koreografi.

Cilj je da na ovom akademskom programu objedinimo dosadašnja znanja iz oblasti scene i narodne umetnosti, da pružimo adekvatno obrazovanje mladim generacijama koje se narodnom igrom i muzikom bave amaterski, a žele da napreduju u ovoj oblasti i da steknu adekvatno zvanje.

O novom odseku i svim aktivnostima Instituta za umetničku igru u Beogradu možete se informisati na zvaničnoj stranici www.iui.rs, pozivom na broj +381 11 41 40 421 ili putem e-maila: institutzaumetnickuigru@gmail.com.