BALANCE 2018

Internacionalno takmičenje klasičnog baleta BALANCE 2018 održaće se u Sarajevu od 21. do 23. maja ove godine. Sastav žirija je međunarodan, a u sastavu je i prof. Aleksandar Ilić, Prvi solista i koreograf Narodnog pozorišta iz Beograda.

U okviru takmičenja održavaće se radionice i Master class iz klasičnog baleta i savremene igre.
Radionicom i Master clasom za savremenu igru rukovodiće Vladimir Čubrilo, diplomirani student Instituta za umetničku igru i student prve generacije Master studija Odseka za pedagogiju savremene igre na Institutu za umetničku igru u Beogradu.
Rođen i školovan u Beogradu, završio je Srednju baletsku školu Lujo Davičo, Odsek za savremenu igru u klasi profesora Isidore Stanišić. U Srednjoj baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu bio je pedagog za savremenu igru, istovremeno se ostvarujući i dokazujući kao igrač izuzetne senzibilnosti i telesne fleksibilnosti u mnogim predstavama Bitef teatra koji neguje najčistiji oblik karaktera savremene igre.
Prošle školske godine izabran je za stalnog saradnika u nastavi Instituta za savremenu igru.
Organizator i inicijator Internacionalnog takmičenja klasičnog baleta je Tanzelarija organizacija za promovisanje savremene igre iz Sarajeva.
Institut za umetničku igru će u okviru III Internacionalnog takmičenja za klasičan balet Balance 2018. dodeliti stipendije za Summer Dance camp Vranje koji će se održati od 1. do 10. jula u Vranju.