Premijerno izveden projekat (R)EVOLVE

Studenti Instituta za umetničku igru su 26. aprila 2018. godine premijerno izveli projekat (R)evolve u Studentskom kulturnom centru povodom Svetskog dana igre, da bi prikazali svoja istraživanja u oblasti umetničke igre.

Osnovna ideja projekta je da studente pokrene na razmišljanje da bi dali odgovor na postavljeno pitanje Šta je revolucija danas? prvenstveno u umetnosti, jer su u okviru rada u Institutu za umetničku igru imali mogućnost da na mnogobrojne načine razmatraju ideju revolucije i da je kroz različite medije predstave: savremenom igrom, koreografijom, sinergijom i transformacijom, performansom, instalaciojom, režijom, konceptualnim pristupom ideji i fotografijom.

Kako i revolucija uvek podrazumeva stvaranje nečeg novog, autentičnog, drugačijeg i neponovljivog, u sebi objedinjujući prethodna iskustva, teorijska i praktična, na osnovu čega može da se stvara novo kroz formulaciju već doživljenog i naučenog. Radovi koje su studenti osmislili sadrže i veliki potencijal i nameru da se pomere postojeće ustaljnene granice u umetničoj igri.

U okviru programa predstavili su se studenti svih godina Instituta za umetničku igru, osnovnih i master studija. Održana je i radionica koju je vodila Nika Janković (Holandija), gostujući profesor, na kojoj su mogli da učestvuju svi zainteresovani koji se bave istraživanjima u oblastima savremene igre i koreografije.

Više fotografija pogledajte OVDE.