GOSTUJUĆA PREDAVANJA SARE GOLDING

Sara Golding održaće gostujuća predavanja iz predmeta Savremena igra od 3. do 20. aprila ove godine.

Obrazovanje iz igre započela je u teatru Miskin. Studije je nastavila na Konzervatorijumu za muziku i ples Triniti Laban u Londonu, diplomirala u prvoj klasi, dobivši i počasnu diplomu.

Odmah po zvaršetku osnovnih studija upisala je Master program plesnog performansa Transitions Dance company. Po završetku master studija, nastupala je samostalno i sa komapnijom u Velikoj Britaniji i Evropi.

Sarađivala je sa koreografima Lorom Stolingz, August Korijerijem, Tom Dejlijem, Kolin Pula i Alesandre Soten.

Trenutno se bavi pedagogijom i predstavlja svoj koreografski rad na festivalima igre i dešavanjima poput MOVEIT (Balletboyz). Ona radi kao stalni koreograf u Teatru Miskin i redovno predaje u kompanijama  Balletboyz i Studio centru u  Londonu.

Uradila je koreografiju za mjuzikl Ludilo Svini, koji su odigrali YMI u Pozorištu Lirik u Belfastu, kao i koreografiju za predstavu Kako vam drago, u izvođenju studenata treće godine Akademije Mauntvju u Pozorištu Džekson Lejn.

Kao izvođač Sara Golding je trenutno angažovana u predstavi STOMP koja se izvodi  u londonskom Vest end-u, kao i na gostovanjima širom sveta.