NASTAVAK PREDAVANJA ALLEYNE DANCE U IUI

U Institutu za umetničku igru Kristina Alleyne Alleyne Dance nastaviće sa predavanjem iz predmeta Savremena igra od 5. do 16. februara ove godine.

Kristina Alleyne je rođena u Londonu i prvobitno školovana u oblasti sporta. Studirala je na BRIT School of Performing Arts and Technology (BRITS) od 2003. do 2005. i na Northern School of Contemporary Dance (NSCD) u Lidsu od 2005. do 2008. godine.

Njeno plesno iskustvo započeto je bavljenjem hip hopom, gde se pridružila trupama kao što su Boy Blue Entertainment i međunarodna trupa Dance2Xcess. Kada je 2009. završila postdiplomske studije sa plesnom kompanijom Verve, radila je sa sledećim kompanijama: Tavaziva Dance 2009-2011, Arthur Pita 2010, Ijad Dance and Technology Company 2011, African Company Fritti 2011-2013, Retina Dance Company 2011-2012, Henri Oguike Dance Company 2011-2012, Helen Parlor 2011, ACE Dance and Music 2012, Chisato Minamimura (2014/2015) i Micheal Thomas Voss (Tango). Od 2011. se pridružila kompaniji Akrama Khana za njegovu predstavu “iTMOi” predstavljenu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2012. u Londonu i vodila je radionice širom sveta kao deo A.K.C.T. Od 2014. do 2016. je gostovala sa obnovljenom predstavom „Kaash“.

Kada je stvorena ALLEYNE DANCE Company for Performance and Education, Kristina se udružila sa sestrom bliznakinjom Sade Alleyne u sopstvenoj kompaniji za izvođenje i edukaciju. Sarađivala je sa Dance Mission (San Francisco, USA), GLL Sportathon (London, UK), B40 Youth Group, Academy of Performing Arts (London, UK), CAT Schemes (London/ Nottingham/Birmingham/Manchester/Leeds), Dance 4 (Nottingham, UK), Bird College (London, UK), Fontys Dance Academy (Tilburg, NL), CodArts (Rotterdam, NL), HJS Summer Intensive (Amsterdam, NL), Dance Nuclus (Singapore), Deltebre Dansa (Spain), In Love Community (Toronto, Canada) i Impulstanz Festival (Vienna, Austria).

1463647028

Alleyne Dance

Kristina i Sade Alleyne predstavljaju Alleyne Dance, međunarodnu trupu, koja je jedna inovativna, moderna, multidisciplinarna plesna kompanija, bazirana u Londonu. Kristina i Sade su radile sa mnogim kompanijama kroz godine i obučavane u mnogim žanrovima plesa, uključujući Afrički ples, Hip Hop, Kathak, Latinski ples i cirkuske veštine.

Mi smo sportskog karaktera i dobile smo profesionalnu obuku u Londonu. Ta iskustva su pomogla da se oblikuje naša dinamičnost, brzina, stil i tehnika fizičkog plesa. Mi podučavamo kao duo. Iz naših različitih putovanja i iskustava kao umetnica, proizašla je naša snaga. Naše veštine su združene u cilju kreiranja uspešnog okruženja u cilju vođenja sesija. Kako smo sestre bliznakinje, mi radimo kao duo i verujemo da svaki učesnik može da dobije dvostruku pažnju, znanje, savet i inspiraciju tokom sesija.

Značajni faktori za naše radionice su kreiranje procesa koji će pomoći učesnicima da razviju kreativno razmišljanje, generišu strast, odlučnost, snagu i najvažnije nameru/verovanje u to što rade. Mi podučavamo i stvaramo male projekte širom sveta, vodimo taster sesije, kreativne sesije i improvizacije i radimo koreografiju za male komade.

Mi smo takođe režirale foto sesije modelinga, igru pred kamerom, projekte zajednice, takođe smo pomogle stvaranje omladinskih kompanija koje nastavljaju naš rad. U svakoj sesiji ili kreativnom času, mi podstičemo učesnike i dajemo im osećaj profesionalnosti i kreiramo osećaj za sopstveno telo ili jednostavno kreiramo strast i motivaciju za umetnost. Radimo sa polaznicima različitih godina starosti, nivoa znanja i sposobnosti.

Kompanija ALLEYNE DANCE je kreirana 2014. u cilju obrazovanja i izvođenja. Kompanija je sarađivala sa: Dance Mission (San Francisco, USA), GLL Sportathon (London, UK), B40 Youth Group, Academy of Performing Arts (London, UK), CAT Schemes (London/Nottingham/Birmingham/Manchester/Leeds), Dance 4 (Nottingham, UK), Bird College (London, UK), The Brits School of Performing Arts and Technology (UK), Hot House Dance (UK), Turnstyles (UK), Vocab Dance Company (UK), London Studio Centre’s Saturday Associate Programme, Sanjuta Banerjee Youth Groups, Aakash Odedra, Aditi Mangaldas i GDA Professional Class.

Kompanija Alleyne Dance je 2016. sarađivala sa Fontys Dance Academy (Tilburg, NL), CodArts (Rotterdam, Belgium), Open Dutch Convention (Amsterdam), Deltebre Dansa (Spain), In Love Festival (Toronto), Karlovac Dance Festival (Croatia), HJS Summer Intensive (Amsterdam, NL), Impulstanz Festival 2016 (Austria), MOVE IT Festival 2016. i u leto 2016. izvodila svoje komade u Londonu, Španiji, Torontu, i Beču.

OTVORENA VRATA SA KRISTINOM ALLEYNE

Program Otvorenih vrata će se realizovati i u februarau – 14. i 15. februara 2018. za sve zainteresovane, koji će imati priliku da se upoznaju sa programom rada Kristine Alleyne.

Raspored časova biće naknadano objavljen na sajtu iui.rs

Otvorena vrata su besplatna za sve zainteresovane.

Za više informacija 011 41 40 421 ili doći lično, adresa Bulevar vojvode Mišića 43, Beograd.