Gostujuća predavanja Eme Janković

U Institutu za umetničku igru od 13. novembra do 8. decembra gostovaće Ema Janković, profesionalni plesač, pedagog i koreograf iz Hrvatske.

Diplomirala je na Konzervatorijumu za muziku i ples Trinity Laban u u Londonu, tokom koga je odradila radni staž sa Netherlands Dance Theater II (NDT II), u Holandiji, a zatim u Joss Arnott Dance Company u Engleskoj.

Učestvovala je u raznim projektima poput La Femme Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, Glasshouses s Lewis Major Dance Company u Londonu, bila je u kompaniji Jasmin Vardimon 2 (JV2) u sklopu čega je vodila i međunarodne radionice i audicije po Engleskoj.

Nakon uspeha sa autorskom celovečernjom plesnom predstavom Prison of Decision, osnovala je s Andreom Solomun, plesnu kompaniju Dance Company &M u Hrvatskoj, u okviru koje su izvele i plesnu predstavu Oh Sweet Something s originalnom muzikom renomiranih jazz muzičara. Obe predstave se izvode u Hrvatskoj i regionu.

Ema Janković je član Međunarodnog projekta Balkan Dance Project, koji je beogradska publika već videla (Vol. 2) i trećeg izdanja Vol. 3 koji će beogradska publika moći da pogleda 4. decembra na maloj sceni Madlenianum opere i teatra s početkom u 20.00 časova.

Osim što je igrač i koreograf, bavi se i pedagogijom kroz radionice i masterclass većinom u modernoj i savremenoj igri, ali i u baletu, yogi, pilatesu itd.

Usavršavala se na raznim radionicama, audicijama i classevima: Rambert Dance Company, Random Dance Company, Matthew Bourne Dance Company, Hofesh Shechter Dance Company, Tavaziva, Rosie Kay Dance Company, Maurice Causey, Conny Janssen Danst, Aakash Odedra itd.

Foto Zoran Lešić