GOSTUJUĆA PREDAVANJA YORGOS BAKALOS

Yorgos Bakalos pedagog, performer, glumac, koreograf i plesač iz Atine (Grčka) će u Institutu za umetničku igru od 30. oktobra održati gostujuća predavanja iz predmeta Koreografija.

Nakon završene dramske akademije ARHI nastavio je život u Londonu. Sarađivao je ili bio član niza pozorišnih trupa – La Fura Dels Baus, Argilla, Para Active, EEA theatre, Sensa Tempo, Jo Mitchell, Reza Aramesh, Station House Opera. Osnivač je i umetnički direktor kompanije fizičkog teatra Corpus Soma, bio je član DAP LAB grupe iz Londona. Završio master studije u medija performansu (MA Digital Performance – Brunel University, London). Njegova akademska karijera obuhvata rad u okviru radionica, mentorisanje, predavanje i dugoročno učešce na seminarima o performativnoj umetnosti i teatru; lični trening i master klass o savremenom pozorištu. Bio je zaposlen kao redovni profesor i umetnički direktor na Performing arts and Theatre odeljenju Southgate i Barnet Koledza u Londonu.
Trenutuno radi kao umetnik na solo i grupnim performansima i na savremenom multi-disciplinarnom pozorištu baziranom na performativnoj umetnost. Poslednje dve godine živi u Atini, radeći kao performer, glumac i organizator brojnih radionica. Osnivač je i kreativni direktor ART LAB udruženja u Atini.

cyp-