U CENTRU SAVA IZVEDENA KARMINA BURANA

Posle više od pet godina, u Velikoj dvorani Sava Centra izvedena je Karmina burana Karla Orfa pod dirigentskom upravom maestra Bojana Suđića.

U izvođenju Karmine burane predstavili su se studenti Instituta za umetničku igru u koreografijama Tijane Malek (apsolventa Instituta), Jovane Ikonić i Đurđije Jelenković (studenti druge godine), a pod mentorstvom prof. Aleksandra Nikolića. Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović je bila  zadužena za kostim i oslikavanje tela igrača, a Jovana Ikonić je bila i asistent prof. Aleksandra Nikolića.

Delo je izabrano da bude deo obeležavanja 80 godina postojanja Simfonijskog orkestra RTS-a. Jedan od razloga zašto je uvršteno u svečarski repertoar jeste i to što je kompozicija nastala 1937. godine, iste godine kada je osnovan Simfonijski orkestar RTS-a.

U okviru izvođenja ušesvovali su: Simfonijski orkestar i Hor Fakulteta muzičke umetnosti, Dečji hor RTS-a i hor Kolibri, Akademski hor Obilić, uz soliste soprana Mariju Mitić (Srbija/Nemačka), tenora Dejana Vrbančiča (Slovenija) i baritona Ivana Tiriona (Belgija).

Više fotografija pogledajte OVDE.