BUDUĆNOST IGRE JE U NJIHOVIM RUKAMA

Studenti Instituta za umetničku igru Vladimir Čubrilo, Branko Mitrović i Boris Vidaković dobitnici su ovogodišnje Specijalne pohvale Terpsihora.

Tročlani žiri u sastavu: Nikita Milivojević, reditelj, predsednik žirija, Jasna Paunović, solistkinja baleta Narodnog pozorišta i Aleksandar Nikolić, reditelj, jednoglasno su odlučili da ovogodišnja Specijalna pohvala Terpsihora pripadne igračima kamernog koreografskog dela Četiri pesme za Tađa u koreografiji Aleksandra Ilića, koje je premijerno izvedeno na prošlogodišnjem Festivalu koreografskih minijatura u okviru programa Veče velikana.

Poetsku reminiscensiju novele Smrt u Veneciji Tomasa Mana izvelo je petoro učesnika, četiri igrača nesputano sledeći čistu ideju koreografa minimalističkim načinom, snažno podstaknuti eruptivnim nabojem suzdražnih emocija. Mladi igrači: Vladimir Čubrilo, Branko Mitrović, Boris Vidaković i Jakša Filipovac su majstorski vladali svojim telom koje je kao najfiniji instrument ispevalo labudovu pesmu i potonju reinkarnaciju neutažive tuge i želje za mladošću, koje je u Prologu simbolično prateći elegičan tekst nagovestio peti učesnik Ašenbah, odnosno Teodora Sujić.

Specijalna pohvala im se dodeljuje ne samo kao priznanje za postignuto, već pre svega kao podstrek za dalje napore i neodustajanje od truda da bi se dostigli vrhunski rezultati. Ne treba sumnjati da je njhova budućnost igra, a još više da je BUDUĆNOST IGRE U NJIHOVIM RUKAMA.

Više fotografija pogledati OVDE.