PROLEĆNA RESEO KONFERENCIJA U INSTITUTU ZA UMETNIČKU IGRU

Institut za umetničku igru biće domaćin prolećnom zasedanju konferencije RESEO-a pod nazivom Opera, muzika i umetnička igra kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja od 20. do 22. aprila 2017. godine u saradnji s Madlenianum opera i teatrom.

Jedinstvena Evropska mreža (RESEO) za obrazovanje, saradnju i kreativno učenje u oblasti umetničke igre i opere, već petanaest godina s uspehom obavlja svoju sociološko, umetničku, kulturološku misiju.

U RESEO-u je učlanjeno preko 21. zemalja iz Evrope i celog sveta, koje i ako različite na sličan način su jedinstvene u nameri da eksperimentišu s novim konceptima, deleći i razmenjujući ideje, iskustva i s odlučnom namerom da rade zajedno.

RESEO podržava članove u nastojanjima da čvrsto ugrade umetničku igru i operu u svoje lokalne zajednice i podstaknu njihovo interesovanje i razumevanje za te umetnosti.

Radi tih ciljeva RESEO stvara jedinstveno Evropsko mesto za delatnost, obezbeđujući razne oblike razmena iskustava kao što su tematske konferencije pozivi za inovativne projekte, specijalističke obuke, promocije opere i igre kod dece, istraživačke studije i publikacje iz oblasti ovih umetnosti.