KONCERT PROF. MAJE MARIJAN

U sredu 2. septembra 2015. godine prof. Maja Marijan saradnik u nastavi/korepetitor Instituta za umetničku igru održaće koncert u prostorijama Muzičke galerije Zadužbine Ilije M. Kolarca s početkom u 18 časova.

Završila je osnovne (2009) i specijalističke studije (2010) na FMU-u Beogradu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada kao što su: Jelena Pavlović (za najboljeg studenta klavirskog odseka 2009), stipendija Fonda za talente Ministarstva omladine i sporta, kao i brojnih nagrada i laureata na takmičenjima u Srbiji (Šabac, Kragujevac, Niš, Beograd).

Održala je brojne resitale i učestvovala je u mnogim manifestacijama (Skupština grada Beograda, Skupština grada Niša, Narodni muzej Beograd, Ruski Dom, galerija SANU, galerija i Velika dvorana Kolarca, Palata Dukale/Luka, Italija, Teatro Konkordia/San Marino, Auditorijum hol/ Gejnsvil, Florida, Chiesa di Campremoldo Sopra, Gragnano/Italija, itd.). Uspešno je nastupala i kao kamerni muzičar sa različitim vokalno-instrumentalnim sastavima.

Maja Marijan je aktivan učesnik Pedagoškog foruma scenskih umetnosti u Beogradu gde prezentuje svoje radove iz oblasti pijanizma, klavirske pedagogije, sociologije, estetike i psihologije muzike. Bila je izabrana za asistenta na University of Florida. Od 2014. godine je klavirski saradnik na Institutu za umetničku igru u Beogradu.

Maja Marijan 2

Na programu: Beethoven Appassionata op. 57; Chopen Sonata no. 2 op 35; Racmaninoff Prelid op. 32 no. 10.

Ulaz slobodan.