KRITIČKE PRAKSE U OBLASTI UMETNIČKE IGRE II

U okviru programa 19. Festivala koreografskih minijatura, koji organizuje Udruženje baletskih umetnika Srbije, u periodu od 28. maja do 14. juna 2015. godine biće organizovan seminar Kritičke prakse u oblasti umetničke igre II.

Radionice bazirane na takmičarskom i revijalnom festivalskom programu vodiće Jelena Kajgo, dramaturg i kritičar umetničke igre, član žirija kritike Festivala koreografskih minijatura, koja je i moderator celog seminara.

Ovim edukativnim programom nastavlja se misija započeta na 18. FKM-u u okviru kog je održan seminar Kritičke prakse u oblasti umetničke igre I.

Cilj i ideja  je da se zainteresuju mladi, svestrani i obrazovani ljudi za buduću generaciju kritičara u oblasti umetničke igre. Takođe i da se profesionalcima iz sveta umetničke igre približi kritička praksa, a ljudima od pera poezija pokreta.

Program seminara:
60 godina rada Milice Zajcev – 28. maj, 13h
Foaje II galerije Narodog pozorišta
PREDAVANjA:
Milica Cerović, plesni kritičar – 30.maj, 12h
Muzej Narodnog pozorišta
Ivan Medenica, pozorišni kritičar – 4.jun, 16h
Muzej Narodnog pozorišta

RADIONICE – JELENA KAJGO:
Muzej Narodnog pozorišta
08. jun 16h / Tema: Takmičarsko veče FKM-a
12. jun 16h / Tema: Revijalni program festivala

ZAVRŠNI SKUP – DEBATA
Muzej Narodnog pozorišta
14. jun 16h / Diskusija polaznika seminara sa afirmisanim kritičarima, urednicima i novinarima

Programi u okviru seminara su besplatni, a propusnice za takmičarski i revijalni program festivala potvrdom prijave učesnicima seminara biće obezbeđene. Po završetku programa polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju seminara.

Prijave sa osnovnim podacima (ime, prezime, godina rođenja, obrazovanje) pošaljete do 25. maja na fkm.organizacija@gmail.com, s obzirom da je broj mesta ograničen.