GOST INSTITUTA NATHAN COTTAM

Na poziv Kolegijuma Instituta za umetničku igru Nejtan Kotam održaće u drugom semestru predavnja iz duetne igre i repertoara u drugom semestru.

Nejtan Kotam započeo je vrlo rano pozorišne i muzičke studije u Bufalu (SAD), a baletske studije u Brigham Young University gde je proveo najveći deo vremena vežbajući klasičan balet. Uskoro je postao član Univerzitetske baletske kompanije a prvi profesionalni angažman dobio je u Northern Ballet Theatre, Nashua New Hampshire. Zatim je postao član baletskog pozorišta u Bostonu gde je igrao u izvođenju Bruhovog violinskog koncerta i Šubertovoj sonati. Zatim nastavlja školovanje i 2008. godine diplomira na Univerzitetu Arizone gde dobija zvanje Master lepe umetnosti i igre. Posle Peninsula Ballet Theatre u Kaliforniji dolazi u Beograd (2012.) i postaje član baleta Narodnog pozorišta. Istovremeno osniva sopstvenu trupa Mannakin Theatre and Dance s kojom osim u Beogradu gostuje u brojnim manjim gradovima Srbije.

U mnogim klasičnim, neoklasičnim i savremenim baletima igra glavne role. Njegove koreografije izvode se na scenama Srbije i Amerike.