PREDAVANJE/RADIONICA: MOJ (PLES)

U subotu 6. decembra ove godine s početkom u 11 časova na Institutu za umetničku igru (kabinet 3 sprat), Ivana Rončević će predstaviti svoj ples (procese, metodologiju, saradnju i radove), ali (važnije) i radove koji su bili ključni za njeno umetničko delovanje i zašto su ti isti radovi bili važni za plesnu i izvođačku umetnost. Na taj način prikazaće se isprepletenost onoga što znamo i radimo trenutno, i onoga što bismo želeli da radimo, i kako nam to može biti alat u definisanju načina na koji bismo želeli biti aktivni unutar svog delokruga.

 

Ivana Rončević rođena je 1982. godine u Vukovaru. Živi i radi u Zagrebu gde je diplomirala na odseku za patologiju Hrvatskih studija. Godine 2010. stekla je zvanje BA umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Berlinu, pohađajući Hochschuelubergreifendes Tanz Zentrum za „Sаvremeni ples, koreografiju i kontekst”. Kao psiholog se obrayuje za ACT (Acceptance and Commitment Therapy) terapeuta, od jula 2014. godine kao spoljni saradnik radi u udruženju za prevenciju i tretman zavisnosti.
Kao umetnik, autor i izvođač sarađuje s mnogim lokalnim i stranim umetnicima i bavi se pedagogijom u oblasti izvođačkih umetnosti. Od 2013. godine član je koordinacijskog tima ekscene, udruženja za razvoj i afirmaciju izvođačkih umetnosti u Zagrebu.

Predavanje/radionica je obavezna za studente prve godine.
Za sve zainteresovane je otvorena i besplatna.