Svečano otvaranje

Institut za umetničku igru, kao prvi u Srbiji, svečano je otvoren 2. oktobra u Beogradu. Na ovom prestižnom Institutu će igrači, koreografi, teoretičari i kritičari tokom studija usavršavati svoje znanje do dobijanja akademskog zvanja.

Značajni profesori poznatih visokoškolskih ustanova za umetničku igru iz inostranstva, kao i naši osvedočeni stručnjaci na tom polju će na Institutu održavati predavanja, seminare, radionice, tribine i druge edukativne programe.

Prvu generaciju pozdravio je Rukovodilac Instituta Prof. dr Vladimir Tomašević koji je ukazao na brojne mogućnosti koje se nalaze pred diplomcima Instituta. Prof. dr Velimir Abramović, rukovodilac studijskih programa osnovnih i master studija se na poetičan način obratio studentima, naglasivši da je čitav život igra, a da je „na vama da od te igre sačinite umetnost!”

Svečanom otvaranju su prisustvovale brojne kolege iz Narodnog pozorišta, Madlenianum opere i teatra, Bitef teatra, Ambasada Poljske i Estonije, kao i predstavnici univerzitetske zajednice, a završeno je međusobnim upoznavanjem i prijateljskim druženjem.