Veliko interesovanje igrača za prijem u Institutut za igru

Prva visokoškolska ustanova za umetničku igru u Srbiji raspisala je konkurs za prijem prve generacije studenata, za koji vlada veliko interesovanje.

Kao što se moglo očekivati, interesovanje za upis na prvu visokoškolsku instituciju za umetničku igru u Srbiji je ogromno, saopštio je rukovodilac katedre za Umetničku igru Velimir Abramović.

Institut za umetničku igru u studenstkoj 2014/15 godini raspisao je konkurs za prvu generaciju studenata, na osnovne studije umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, koreografija i pedagogija) biće primljeno ukupno 20 studenata, najavio je Abramović.

Poslednji dan za prijave na konkurs je 27.jun.

Prijemni ispiti počinju 30. juna testom opšte kulture koji će se održati u Institutu za umetničku igru, Bulevar Vojvode Mišića 43. Audicije za klasičan balet i savremenu igru biće organizovane 1. i 2. jula u Velikoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu.

Prijavljene kandidate ocenjivaće komisija sastavljena od eksperata iz Srbije i sa Konzervatorijuma za muziku i ples Laban iz Londona na čelu sa Tonijem Tačerom.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni 4. jula na sajtu Instituta.

Izvor: Tanjug